Verkocht! / verkauft! / Sold! / vendu! / säljs! / solgt! / ferkocht!

 

Op 18 april 2012 hebben wij definitief afscheid genomen van Aeolus.
Wij hebben met deze boot veel plezier gehad. Lekker compact waardoor je ongeveer overal kunt komen, van enkele gemakken voorzien om toch een beetje luxe bij je te hebben en vooral handzaam.In April 2012 besloten wij dat we een groter schip wilden gaan varen, en hebben Aeolus te koop gezet. Eerst verkopen, dan een ander kopen. Dat was het plan tenminste.
Uiteindelijk redden we de "Anna Maria" van de sloop en was er geen tijd meer om met Aeolus te varen. We waren immers druk met de make over van "Anna-maria" naar "Ostara"...
Hoe ons plan ineens zo kon veranderen lees je hier.

Met enige regelmaat kwam er mensen kijken. Voor de 1 was Aeolus te mooi, die zocht een afdankertje om te restaureren in oude staat. Voor de ander was het een leuke boot, maar bedachten later dat ze nog 6 kinderen hadden die ze ook wel eens allemaal mee wilden nemen. Vervolgens kwam er een stel die graag hun hond mee wilden nemen. Daar is Aeolus dan net weer te klein voor. Vervolgens een gezin met een kind met een beperking. Zij vonden het toch niet niet veilig genoeg. Daarna is er nog iemand geweest om te kijken, die 2 dagen later te horen kreeg dat zijn baan niet zeker was. Jammer, stuk voor stuk waren dit allemaal mensen waarbij deze boot prima paste. Allemaal stuk voor stuk met een zeer goede reden om hem toch niet te kopen.

Vanaf September hebben we mail contact gehad met Jörg, uit Duitsland. Het eerste waar je aan denkt bij mail uit het buitenland is: Oplichterij. Dat oordeel spreek ik niet uit voor ik het zeker weet, dus ik reageerde op de mail. Al snel bleek dat er niets aan de hand was. Jörg was al langere tijd opzoek naar een leuke platbodem, maar was eigenlijk geschrokken van de staat van de aangeboden schepen en de prijskaartjes die daar aan hangen.

Via de mail hebben we heel wat heen en weer gevraagd en verteld over deze boot, over het weer en wat je nog meer kunt verzinnen. De eerste poging om te komen kijken mislukte ivm tijd en ziekte. De 2e poging spraken we af in de laatste week van Maart. Op deze dag hebben we gelijk ook een proefvaart gemaakt, waarvoor Aeolus tewater gelaten is. Al met al een gezellige dag met een positief gevoel aan beide kanten.
Enkele dagen later hebben we telefonisch contact gehad: De koop ging door!
Vlak voordat Jörg kwam kijken, mailde Wim via onze website dat hij interesse had. Helaas voor hem had Jörg zijn zinnen op Aeolus gezet. Gelukkig voor Wim, konden we hem doorsturen naar de eigenaar van zeeschouw Zilt, die ook nog een zalmschouw met kajuit in de verkoop had.

Op 18 April vertrok Aeolus naar Duitsland. hier lees je alles over ons laatste tochtje!

Meer info over Aeolus

 

 {gallery}aeolus{/gallery}


Meer foto's


 

 

 

 

 

Ga naar boven