P8050024Vandaag is het zo ver: de eerste laag kleuren gaat erop! Het is erg spannend, omdat we nooit eerder een boot hebben gezien met die kleuren. Ferry heeft de kleuren uitgekozen, op basis van een kleurplaat die we hebben gemaakt om te kijken welke kleuren we gingen gebruiken. Ik kon me heel moeilijk voorstellen hoe het er uit zou zien. Je bent ook vooral bezig met de details van de boot, zoals de roestplekken en dergelijke. Je neemt tijdens het klussen veel te weinig afstand om goed te zien waar je mee bezig bent. Dat geldt in ieder geval voor mij, Ferry heeft gelukkig wel het grote geheel in zijn hoofd :)

Vandaag begonnen we trouwens met een laag Black Bottom onder de boot te smeren, dus daarna hoefden we niet meer bang te zijn om vies te worden. Daarna hebben we het crème geschilderd (op de kajuit), de kuip en het motorruim in de grijze machinekamer lak,  het het geel en zwart op de zijkant. We hadden de bordeauxrode verf nog niet binnen, maar toevallig hadden we dezelfde kleur op onze nieuwe voordeur gebruikt vorig jaar. P8050033We hadden alvast wat verf om op de waterlijn te smeren (tegen het zwart aan de onderkant) en om tegen de zwarte stootrand te smeren (die zwarte balk tussen het rood en geel).

Één stuk van de romp, aan de achterkant, hebben we als proefstuk helemaal rood-zwart-geel geverfd. Dan konden we alvast een idee krijgen van hoe het eruit zou zien op de gehele boot. Het is wel even schrikken, die gewaagde kleuren, en het geel dekt niet direct optimaal (zoals iedereen die langs loopt ons ging vertellen), maar het wordt echt een mooie opvallende verschijning.

P8050032Ergens tijdens het schilderen hoor ik Ferry ineens roepen. Hij staat het voorbord rood te schilderen en heeft ineens bedacht dat het leuk is om dat uitstekende geval (met die ring er aan) geel te verven. Tuurlijk, hartstikke leuk. Het is wederom een opvallend punt aan de boot, maar ik zie deze ingeving ook vooral als teken dat het nog steeds/weer leuk is om aan de boot te werken. Het is af en toe doodvermoeiend, zeker toen we de onderkant gingen aanpakken, maar het wordt nu echt de moeite waard.

Bekijk in het fotoalbum de foto's van klusdag 22.

Ga naar boven