P8060042Aangezien wij allebij een vaste baan hebben, en toch hard vooruit willen met het schilderwerk, hebben we het schilderwerk tijdens de "avond dienst" gedaan.
 Klusdag 23 en 24 hebben zich dus in de avond uren afgespeeld. Vanaf kantoor direct met de kluskleren in de kofferbak naar Amsterdam. Onderweg wat eten en dan lekker schilderen.

P8090059Maandag avond hebben we als eerste het dek aangepakt. Met een mooie laag grijze lak erop toont het toch weer mooier dan primer. Woensdag had ik een service bezoek in Zaandam, dus kon ik onderweg terug mooi even het motorruim nog een keer in de machinekamer lak zetten. Prima spul: Oude lagen in het roller bakje lossen op, schuim rollers laten los van het asje, en vachtrollers krijgen haar uitval als de lak iets te ver is gedroogd voor je het na rolt. Zal wel goed komen. Na 2 dagen frisse lucht kon ik ook weer helder na denken. Donderdag had ik de rode lak op gehaald bij het bunkerstation. Donderdag avond moest dus de rode lak op de kimmen gesmeerd worden, zodat het eind plaatje zichtbaar was.


De tewaterlating komt steeds dichter bij...

Ga naar boven