P8110066Afgelopen week hebben we kleur toegevoegd aan de boot en dit weekend hebben we die kleuren een extra laag gegeven. Het rood zat er na 2 lagen goed op en het geel was na de 3e laag dekkend.

We zijn begonnen met het opzetten van de waterlijn. Die hadden we vóór het schilderen al wel opgemeten en vastgelegd, maar nu ging hij er officieel op. Het is nog een verrassing hoe de waterlijn uitpakt, want het is weinig gebaseerd op de oude geschilderde waterlijn, maar meer op de letterlijke lijn van het water op de boot. In ieder geval is het een vrij rechte en vloeiende lijn, zo op het oog.

Het is leuk dat nu alle kleuren genoeg lagen hebben en dat het moment van het wegvaren steeds dichterbij komt. Iedere keer als we daar bezig zijn, komen er mensen uit de haven langs om een praatje te maken over dat de boot echt flink is opgeknapt en dat we er zo hard aan hebben gewerkt. Vooral het geel is een kleur waar veel mensen van staan te kijken, wel in positieve zin.

We moeten nog een paar lagen antifouling onder de boot smeren, morgenavond een groot deel van het kajuitdak en dek in de antislip verf, de motor gaat er komende vrijdag in en dan gaan we ook alles binnen weer aan kant maken. Als alles goed gaat, dan varen we eind volgende week naar huis!

Zie ook de fotoboeken van klusdag 25 en klusdag 26.

Ga naar boven