Tja... het laatste berichtje is gedateerd van september, toen de zon nog scheen.

Ondertussen ligt de boot onder de wintertent en heeft er al 2 keer sneeuw gelegen. In de tussentijd hebben we niet stilgezeten en zijn er, ondanks de koude, toch behoorlijke vorderingen geboekt!

2014 10 05 032015 01 04 01Na het slopen hebben we natuurlijk eerst de roestige bende ontroest, schoon gemaakt, in de owatrol gezet, nog eens in de owatrol gezet, in de multimarine primer gezet, nog eensĀ in de multimarine primer gezet, in de bilgeverf gezet en nog eens in de bilgeverf gezet. En toen begon het. Eerste bosje raggels, want ja... er moet toch wat grondhout in. Het eerste stukje hebben we geschroefd... Tijdrovende klus, want dat moet je voorboren in het bovenste latje. Hoe we de handel vastkregen was ook nog even knutselen maar uiteindelijk vrij simpel: Latje op het spant, latje achter het spant, schroefie er door en het zit vast. Het volgende deel was makkelijker: Dat hebben we met de tacker allemaal vast gespijkerd.

2015 01 24 02
Tussendoor hebben we ook de handel nog even winterklaar gemaakt, want de vorst zou naar Dordt komen, hij werd al begin december verwacht. En vorstschade... dat willen we niet. Dus nog even een zaterdagje laatste vorstgevoelige spullen van boord, afsluiters doorblazen, antivries er in, antivries in de motor en plee. We zijn er klaar voor!

2015 02 01 05
In januari was al het raggelwerk klaar. Een ochtendje knutselen met de laatste priegels en elektra dingen en toen.... Isoleren. In een dag was al het zorgvuldig aangebrachte raggelwerk verborgen achter een 11 lagen folie en wat schapenwol. Waar vervolgens in 1 dag weer wat raggels overheen werden gemept om nog een dag later het hele plafond al afgewerkt te hebben. Als je het dan over grote stappen hebt....

Nu wordt het weer echt leuk: Mooi zichtwerk maken. Nog 1 of 2 weekenden klussen om de hele romp af te timmeren en dan gaan we aan de inrichting beginnen. De tekening is al weken niet veranderd, het ziet er naar uit dat we voor onzelf besloten hebben dat de huidige tekening de beste is.

Bekijk alle foto's en het ontwerp voor de inrichting in het fotoalbum!

Ga naar boven