P7220170De dag ervoor had Niels ons goed geholpen met het roestvrij maken van één zijkant van de zeeschouw en nu zouden we met zijn tweeën de andere zijkant en de voor- en achterkant doen. Ergens hoopten we ook met een beetje geluk de onderkant te doen, zodat we in onze 3 vrije weken de boot toch in ieder geval klaar hadden gemaakt om weer naar binnen te gaan. Dit was wederom onder het allesomvattende motto: Het kan nog...

P7220176Aangezien we de volgende dag weer moesten werken, hadden we wel afgesproken dat we de tijd in de gaten zouden houden, zodat we nog een beetje op tijd konden gaan slapen. Dat was een nobel streven dat later toch anders bleek te lopen, zoals dat altijd gaat.

Omdat het nogal waaide de dag ervoor (en daarmee ook ons klus-stof), hebben we meteen alle zeiltjes opgehangen om zoveel mogelijk stof op te vangen. Dat was erg aangenaam met het zomerse weer, vooral toen ik 'even' met de slijptol met komborstel onder een zeiltje de voorkant roestvrij ging maken, bedenkt in de nodige bescherming. Veiligheid gaat toch voor alles en maar goed ook, want door alle rare hoeken en houdingen sprongen regelmatig harde stukken verf en roest in het rond.

P7220174Terwijl ik begon aan de buitenkant, was Ferry bezig met ook de kuip te ontdoen van alle roest en kit (As ge het niemeer wit: ...). Daar was hij redelijk snel klaar mee en nadat ik de kuip even goed had gepoetst en de ontdekte roestplekken had opgeschuurd, gingen we samen verder aan de buitenkant. Daarbij had Ferry gelukkig het groffe borstelwerk overgenomen en ging ik er achteraan met een schuurmachine om alle plekken mooi glad te schuren. Na 3 weken zo hard klussen had ik soms het idee dat de apparaten mij hanteerden in plaats van andersom ;)

Uiteindelijk hebben we alles buiten boven de waterlijn ontroest en in de grondverf gezet. Het was inmiddels wel 22:30 eer we uit Amsterdam vertrokken, maar als je eenmaal bezig bent, dan wil je het gewoon 'even afmaken'. P7220185We hoeven alleen nog een paar plekken aan de onderkant aan te pakken en dan kan Ostara eindelijk naar binnen. Dan zoekt het weer maar lekker uit wat het doet, want wij staan dan vrolijk fluitend binnen onze mooie zeeschouw te schilderen.

In het fotoalbum kun je zien dat we ondertussen nog steeds lol hebben tijdens het werken (al werd het wel vermoeiend die lange dagen). Uiteindelijk wordt Ostara rood met geel (zie onze 'kleurplaat' helemaal onderaan), maar dat grijs ziet er nu ook bijzonder mooi uit na al dat roestbruin :)

Ga naar boven