P6090129Mijn ouders zijn met ons meegevaren en deze keer voor het eerst vanaf Dordrecht. Over deze dag heeft mijn moeder (Annekee) het verslag geschreven:

"Zondag 9 juni mochten Carel en ik meevaren met Ellen en Ferry. We hebben jaren in Dordrecht gewoond, in de stad en langs het water rondgelopen, maar nu zagen we Dordt vanaf het water.

Eerst moest natuurlijk de Hendrikbrug open, daarna konden we echt gaan. Veel te zien, soms met herinneringen, soms verwondering over nieuwbouw. Jammer dat het pontje vervangen is voor een waterbus. Nog even een foto van de Grote Kerk met zijn typische kenmerkende toren.

Onder de brug naar Zwijndrecht: ben ik 2 jaar overheen gefietst in weer en wind! Verder richting ’s Gravendeel met de tiltunnel; zie je helemaal niets van als je er over heen vaart!

Heel veel wolken, in verschillende tinten grijs en behoorlijk wat wind. Die werd nog kouder en sterker op het Hollands Diep, waar we voor het eerst de Moerdijkbrug van de onderkant zagen. Ellen nam hier het roer van Ferry over, hij liet uit voorzorg de mast zakken om veilig onder de brug door te komen. We hadden ruimte genoeg, maar de golven waren redelijk hoog. Precies toen we onder de spoorbrug gingen kwam er een trein over. Gelukkig hoefde er net niemand naar de WC!


Langzamerhand kwam de haven van Lage Zwaluwe in zicht. Daar maakten we een tussenstop om de verjaardag van Willem te vieren.

De terugweg was iets rustiger. Het waaide nog steeds, maar tussen het groen van Noordergat en andere gaten in de Biesbosch was het aangenamer. Bovendien zorgde een laagstaand zonnetje voor een mooie en relaxte sfeer.

Twee kleine sluizen zorgden voor nog een beetje oponthoud. Eerst de Spieringsluis (aan de Brabantse kant) en daarna de Ottersluis (aan de Hollandse kant) door en we voeren weer op het Wantij.

Het was een gezellige dag op deze fantastische zeeschouw. Met iets warmer weer en iets minder wind hopen we nog een keer mee te gaan zeilen."

 

Ga naar boven